top of page

Snel wokrecepten vinden


Wokken is tegenwoordig helemaal hot. Wokken is een Aziatische manier van koken waarbij er gebruik wordt gemaakt van een wok. Een wok is een soort pan die zeer hoge temperaturen aan kan. Hierin wordt vaak een kleine hoeveelheid olie verhit waarin in korte tijd groenten en vlees of vis worden bereid. Door de hoge temperatuur waarmee wordt gekookt blijven alle goede voedingsstoffen in de ingrediƫnten beter bewaard dan bij een manier van koken waarbij langer wordt verhit. Daardoor is wokken niet alleen lekker, maar ook nog eens heel erg gezond. Om te leren wokken is het belangrijk dat u beschikt over een wokpan en een fornuis dat een wokpan aan kan. Het prettigst is een fornuis dat beschikt over een grote pit die hoog vuur geeft. Daarnaast moet u natuurlijk op de hoogte zijn van de wijze van koken en welke ingrediƫnten u het best kunt gebruiken. Hiervoor kunt u op zoek gaan naar wokrecepten. Wokrecepten zijn recepten die speciaal zijn toegepast op het gebruik van een wok. Niets is leuker dan het leren wokken op traditionele wijze. U ontdekt een geheel nieuwe manier van eten bereiden en uw gasten zullen versteld staan van uw kookkunsten. Omdat wokken erg gezond is, is de kans aanwezig dat u daarbij nog eens afvalt. Dat is uiteraard afhankelijk van de ingrediƫnten die u gebruikt. Omdat in de meeste wokrecepten een magere vleessoort zoals rund of kip wordt gebruikt en er veel groente in deze recepten staan, is het niet moeilijk snel een gezonde maaltijd op tafel te zetten. U vindt wokrecepten in kookboeken, online of via leveranciers van authentieke wokbenodigdheden. Een van die leveranciers is Taiming. U vindt op de website van Taiming ook allerlei heerlijke wokrecepten waarbij u de noodles die Taiming maakt eenvoudig kunt gebruiken. Kijk voor meer informatie op www.taiming.nl.

Hoe zitten wokrecepten in elkaar?

De meeste wokrecepten volgen een vast stramien waardoor het niet moeilijk is te leren wokken. Eenvoudige recepten laten u eerst het vlees of de vis kort bakken in de wok die goed heet is, waarna u geleidelijk diverse groenten toevoegt. Tenslotte kunt u dan een woksaus toevoegen. Daarnaast bereidt u apart noodles of rijst. Dat is heel eenvoudig te doen in kokend water. U hebt zo binnen een kwartier een heerlijke maaltijd op tafel staan. Als u wat meer ervaring hebt met wokrecepten kunt u er ook voor kiezen wat moeilijker recepten te gaan volgen. Deze laten u bijvoorbeeld eerst het rundvlees, de kip of de vis marineren in een marinade alvorens deze te bakken. Ook deze recepten zijn niet moeilijk te volgen, ze vergen alleen wat meer werk. U kunt eindeloos variƫren bij wokrecepten. U kunt bijvoorbeeld diverse soorten ingrediƫnten gebruiken:

  • rundvlees

  • kip

  • taugĆ©

  • paprika

  • paksoi

  • tofu

  • ui

Zo ziet u dat er allerlei gezonde dingen te gebruiken zijn in een wokgerecht. Wokrecepten beperken zich niet tot ƩƩn keuken. Zo wokt men in China, Thailand en Japan en kunt u ook vegetarisch wokken. Dat doet u met behulp van tofu of tahoe. Dit zijn vleesvervangende producten die gemaakt zijn van soja. De Thaise keuken is wat scherper dan de Chinese, terwijl de Japanse keuken veel gebruik maakt van sojasaus. U kunt deze ook combineren en zelf uitzoeken welke wokrecepten het lekkerst zijn voor u. Daarbij is het leuk om te experimenteren met diverse ingrediƫnten en smaken. Wellicht zult u ook moeten wennen aan de scherpte van deze gerechten. Veel wokgerechten bevatten peper of een scherpe woksaus. Als u net begint met wokken en u bent nog niet zo bekend met wokrecepten is het raadzaam goed te kijken welke ingrediƫnten er in zitten. Zo kunt u een beetje inschatten hoe scherp het gerecht is dat u uzelf of uw gasten voorzet. Als u nog nooit eerder een bepaald gerecht hebt gemaakt is het ook aan te raden dat zelf eens te doen en te proeven voor u het uw gasten voorzet. Zo weet u zeker dat uw etentje een succes wordt.

Wokrecepten voor iedereen

Omdat niet iedereen tegen noten, sesam of bepaalde groenten kan is het prettig dat u met wokrecepten heel goed kunt afwisselen. In diverse wokrecepten wordt bijvoorbeeld gebruik gemaakt van sesam of sesamolie. Deze ingrediƫnten kunt u makkelijk vervangen door iets anders. Ook kunt u tofu goed als vervanger van bijvoorbeeld kip gebruiken als u liever een vegetarisch gerecht eet. Hierdoor is wokken een van de meest veelzijdige manieren om eten te bereiden. Als u het wokken nog niet beheerst maar wel graag kookt is het zeer aan te raden deze manier van koken u eigen te maken. Zo wordt koken weer echt leuk! De keur aan smaken en kleuren doen uw keuken enorm opleven. Als u bijvoorbeeld op vakantie gaat naar een Aziatisch land en thuis nog even wilt nagenieten van uw dagen daar kunt u ook uw wokpan uit de kast halen en de authentieke Thaise, Chinese of Japanse smaken eenvoudig op uw eigen bord halen. Door middel van de vele wokrecepten die in omloop zijn kunt u naar hartenlust variƫren. Uw gezin zal u dankbaar zijn voor de moeite die u neemt eens een kijkje te nemen bij alle wokrecepten die er in omloop zijn. Deze recepten zijn geschikt voor iedereen en altijd aan te passen naar uw eigen smaak. Verbreed ook uw horizon en kijk eens op www.taiming.nl voor meer informatie over wokken, noodles en recepten.


Recent Posts
bottom of page